Home     Voetverzorging     Handverzorging     Gelnagels     Gelaatsverzorging     Lichaamsverzorging     Ontharing     Zonnebank


VOETVERZORGING.

Goede voetverzorging, een must.

Je ziet er natuurlijk graag goed uit. De dagelijkse zorg voor je uiterlijk vindt je heel gewoon. Maar hoe zit dat met je voeten? Wanneer krijgen die aandacht? Pas als de nagels pijnlijk zijn, het eelt branderig aanvoelt of de likdoorn steekt? Met een goede, regelmatige verzorging van je voeten zijn deze problemen te voorkomen. Wij kunnen je daarbij helpen.

Voor wie?

Man of vrouw, jong of oud: iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging. Of je nu veel zit, staat of loopt. Want realiseer je je wel eens dat het hele gewicht van het lichaam vaak op de voeten neerkomt? En wist je dat als de voeten pijn doen, ongemerkt ook de houding kan veranderen? Daardoor kunnen weer knie, heup, rug- of nekklachten ontstaan.

Uitgebreid advies.

Wij kunnen je niet alleen van al ontstane ongemakken verlossen, maar helpen je juist in het voorkmen ervan. Wij kunnen je daarover uitgebreid adviseren. Niet alleen over de manier waarop je jou voeten het beste kunt verzorgen, maar bijvoorbeeld ook over de aanschaf van (sport)schoenen of over de lichaamshouding. Daarnaast kunnen wij klachten of aandoeningen signaleren die mogelijk behandeling door een arts behoeven.

De werkwijze.

Eerst worden nauwkeurig de huid en nagels van uw voeten bekeken. Voor een optimale hygine worden de voeten gedesinfecteerd. De behandeling bestaat onder meer uit het weghalen van eelt of likdoorns, behandelen van kloven, het op de juiste manier knippen en verzorgen van de zijkanten van de nagels en nagelriemen, het polijsten van de nagelplaat. Met behulp van apparatuur wordt je snel en vrijwel pijnloos geholpen. Als de conditie van voet en been dit toelaat, is een ontspannende massage mogelijk.

Conditie bij het sporten.

Bij sporten is een goede conditie van groot belang. Voeten spelen daarbij een belangrijke rol. Niet alleen bij voetbal en loopsporten, maar bij vrijwel lle takken van sport. Iedere beweging komt tot stand door een samenspel van botten, spieren en zenuwen.

Tot slot.

Gun je voeten een goede verzorging. Ze zijn het waard!HERKEN JE AANDOENING. • Likdoorn.

  Een likdoorn, of een "eksteroog", is een hard driehoekig hoornachtig gezwel dat puntvormig door gans de opperhuid groeit. De punt drukt uiteindelijk tegen de zenuw die zich in de onderhuid bevind, dit veroorzaakt soms onuitstaanbare pijn tijdens het stappen. Wanneer de likdoorn volledig verwijderd wordt dan bestaat de kans dat hij voorgoed wegblijft.

 • Ingegroeide teennagel.

  Een teennagel kan, naargelang zijn vorm, ingroeien in de huid onder of naast de nagelplaat. Dit is soms zo pijnlijk dat men zelfs 's nachts de druk van het laken op een dergelijke nagel niet kan verdragen.
  Ingegroeide nagels kunnen op verschillende manieren behandeld worden zodanig dat de pijn reeds onmiddellijk na de behandeling verdwenen is.

 • Eeltvorming.

  Eeltvorming ontstaat op plaatsen van de huid waar veel druk of wrijving op uitgeoefend wordt. Deze abnormale druk op de huid veroorzaakt een versnelde aanmaak van nieuwe huidcellen onderaan in de opperhuid, terwijl de afschilfering van de bovenste laag niet op dit zelfde tempo gebeurt. De verhoornde cellen van de hoornlaag stapelen zich op en vormen een eeltplaat. Eeltvorming kan voorkomen worden door de abnormale druk weg te nemen, bvb. door ruimere schoenen te dragen. Het branderige gevoel dat door eelt op de voeten veroorzaakt wordt zal na een deskundige voetverzorging verdwenen zijn.

 • Kloven.

  In een dikke en verdroogde eeltplaat kunnen kloven voorkomen.
  Deze kloven kunnen inscheuren tot in de gezonde huid en dit kan zr pijnlijk zijn.
  In het slechtste geval ontstaat een ontsteking onderin de kloof hetgeen langdurig problemen kan geven.
  uw pedicure zal op tijd ingrijpen zodanig dat de kloven snel genezen zijn.

 • Voetzoolwratten.

  Wratten kan men overal op het lichaam tegenkomen en ze zijn soms erg ontsierend.
  Voetzoolwratten ervaart men eerder als een pijnlijke aangelegenheid.
  Opgepast ! Het is niet aangeraden zelf voetzoolwratten met agressieve middeltjes te behandelen omdat deze vloeistoffen en zalfjes brandwonden kunnen veroorzaken.
  Aangezien wratten veroorzaakt worden door een virus en ze zich gemakkelijk uitbreiden kan je ze het beste door een Dermatoloog (huidspecialist) laten verwijderen.

 • Schimmelnagels.

  Uw pedicure zal tijdens de voetverzorging schimmelnagels herkennen en u ervan op de hoogte stellen.
  Schimmelnagels vragen een specifieke verzorging.
  De ervaring heeft mij geleerd dat veel mensen te lang wachten om schimmelnagels te laten verzorgen omdat zij zich ervoor schamen.
  Wees gerust, schimmelnagels komen hl regelmatig voor, u bent geen alleenstaand geval. 
  Wanneer u schimmelnagels regelmatig laat verzorgen hoeft u ze niet meer te verstoppen.

 • Verdikte nagels.

  De zogenaamde "kalknagels" kunnen extreem dik worden en u kan ze zelf nog onmogelijk knippen.
  Deze verdikte nagels kunnen door de pedicure afgefreesd worden tot op de dikte van een normale nagelplaat.
  Ook dikke nagels in de vorm van een klauw (soms groeien deze klauwnagels helemaal rond de teentop tot in de huid onderaan de teen) kunnen door uw pedicure behandeld worden.


VOETREFLEXMASSAGE. • Wat is reflexologie?

  Reflexologie is een wetenschap die zich bezighoudt met het uitgangspunt dat er zich reflexzones op handen en voeten bevinden die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Relexonetherapie is een unieke methode waarbij deze reflexzones met duim en vingers worden bewerkt. Het gebruik van voet- en handreflexzonetherapie omvat, maar is daar niet tot beperkt:

  1. De verlichting van stress en spanning.
  2. De verbetering van de doorbloeding en het opheffen van blokkades in het zenuwstelsel.
  3. Het helpen van de natuur bij het bereiken van homeostase ( goede samenwerking van de menselijke organen).

 • Hoe werkt voetreflexmassage?

  Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt weerspiegelt zich dat in de voeten. We noemen dat de energiereflecterende punten. De plek in de voet, die overeen komt met een nietgoed functionerend orgaan wordt pijnlijk. Door massage van die plek verdwijnt de pijn in de voet, stroomt er nieuwe levenskracht naar het orgaan en worden afvalstoffen afgevoerd. Deze afvalstoffen bestaan voor een groot deel uit urinezuur kristallen. Tijdens de masssage worden de afvalstoffen in het lichaam vergruisd en afgevoerd. Men moet dan na de behandeling daarom ook ruim voldoende water drinken voor de juiste afvoer.

 • Wanneer Reflexologie?

  1. Als ontspanningstherapie,bij vermoeidsheidsklachten.
  2. Bij medische klachten zoals rugpijnen, darmklachten.
  3. Als hormoonbehandelingen en overgang.
  4. Bij gewrichtsklachten.
  5. Bij hoofdpijn / migraine van gezonde mensen.
 • Wie te behandelen?

  1. Kinderen.
  2. Volwassenen.

 • Wanneer niet behandelen?

  1. Ontstekingsprocessen in lymfe en bloedvaten.
  2. Ziekten waarbij operatie nodig is.
  3. Risicozwangerschappen.
  4. Ziekte en verwondingen aan de voet.
  5. Hartklachten zoals: hartritmestoornissen, pacemaker enz..
  6. Trombose.
  7. Kanker.
  8. Suikerziekte.

Waar en Hoe?

Als onderdeel van mijn opleiding schoonheidsspecialiste heb ik mijn diploma gespecialiseerde medische voetverzorging behaald.
Je kan terecht in mijn praktijkruimte, maar ik ben ook volledig uitgerust om bij u thuis een verzorging te komen doen. Ik gebruik tijdens de verzorging verfrissende nattechniek omdat uw voeten ook wel weten wat goed voor hen is.
Voor meer informatie kan u de betreffende links aanklikken of u kan mij vrijblijvend contacteren op :

Tel. : 056 60 97 31

Gsm : 0498 10 07 34

Mail: info@mabelleza.be


Mijn prijzen:

Pedicure basis.
22
Spa - pedicure.
(voetbad, scrub, masker, massage met crme).
30
Lakken van nagels.
6
Voet- en onderbeenmassage.
20
Voetreflexmassage.
35
Parrafinebad voor de voeten.
12